15 dolog amit a legboldogabb emberek tesznek

Az élet nem mindig sétagalopp, de vajon hogyan boldogulnak a legboldogabbak a nehéz napokkal? A következő tippek ugyan apróságok, de lehet hogy nekik van igazuk, és a kis dolgokban kell a megoldást keresni.


loading...

1. A hibákat feladott leckékké fordítják át
Bármennyire is törekszünk a tökéletességre, a hibák bizony az élet elkerülhetetlen részei. Könnyű saját magunkat hajszolni, ha egy új munka nem válik be, vagy éppen egy kapcsolatunk tönkremegy, azonban ha arra koncentrálunk, hogy mit tanulhatunk abból ami nem sikerült, akkor a hibákat máris valami produktív dologgá változtathatjuk. Amikor valami nem sikerül, vedd úgy mint egy lehetőséget a fejlődésre. Ezzel egy új és jobb emberré válhatsz.

2. Néha offline üzemmódban vannak.
A közösségi média oldalaira kattanva egészen rossz szokásunkká válik, hogy azt bámuljuk milyen csodás vakáción vannak ismerőseink és milyen fantasztikus ételeket esznek éppen. Mindeközben a saját életünkért ezek a képek semmit sem tesznek hozzá. Köss magaddal egyezséget és kapcsolódj le az internetről naponta: olvass helyette, hívj fel egy barátodat, vagy akár a körmödet is kilakkozhatod. Ha kijelentkezel azzal megteremted a lehetőséget, hogy a saját életedet éld,ahelyett hogy másokét bámulod.

3. Nem pörögnek apróságokon
Rossz napok jönnek és mennek. Leöntheted magad kávéval miközben a munkahelyedre rohansz, és léphetsz szerencsét hozó ámbár nagyon büdös kutyagumiba is. Számos bosszantó, dühítő, elkeserítő és idegesítő dolog történhet velünk nap mint nap, amely érzések nagyon is helyénvalók abban a pillanatban, de nem kell hogy állandósuljanak. Éld meg a dühöt, aztán engedd el. Ha megtanulod elengedni azokat a dolgokat, amiket nem tudsz kontrollálni, sokkal pozitívabban tudsz majd a világra nézni. (Külön felhíjuk az időjárás miatt morgolódók figyelmét!:) Ha valami teljesen szívás, biztos hogy van valami más a közelben, ami igazán megéri az energiát és időt. Tanulj meg váltani!

4. Utazásokra mennek
Még ha nem is tudsz a büdzsébe földkörüli utat iktatni, számos más pénztárcabarát lehetőség van a világ megismerésére. Egy új kultúrát felfedezni ételeivel szokásaival embereivel együtt csodás extrákat hozhat az életedbe. Akár egyedül, akár baráttal együtt tervezed meg az utat, biztosan csodás emlékekkel térsz majd haza.

5. Köszönetet mondanak
Az igazán boldog emberek gyakran mondanak köszönetet másoknak, így villanyozva fel a többiek napját. Egy nagyon sűrű napon is állj meg egy kicsit, és mondj köszönetet apróságokért. Lehet, hogy nem jön természetesen, de hosszútávon nagyon megnöveli a boldogságodat. Legyen az egy barátságos ügyintéző, vagy egy munkatárs, aki megfogja neked a liftet, sok apróság van, amiért érdemes köszönetet mondani.

6. Időt hagynak a saját pihenésükre.
Hosszú órákat tölteni az irodában elég fullasztó, de van egy trükk, hogy boldogabb és produktív lehess: PIHENJ! Ha hoztál magaddal szendvicset akkor hagyd el az épületet és menj egyet sétálni, fogyaszd el egy parkban az ebéded. Ha egy kicsit megmozgatod magad és leveszed a szemed a képernyőről és megengeded neki, hogy messzebbre is lásson a testen meghálálja. Érezni fogod, hogy felfrissülten és pihentebben tudsz visszaülni a számítógép elé.

7. Feladataik listáját játéknak veszik
A mindennapi házimunka nem éppen szórakoztató, de egy kis ügyességgel minden átalakítható valami izgalmasabbá. Ha legközelebb meg kell csinálnod a hálószoba takarítást, akkor állítsd be a telefonodon egy 10 perces visszaszámlálót. Versenyezz az idővel és teljesíts annyit a feladatból amennyi ebbe az időbe belefér. Hidd el 10 perc egyáltalán nem sok, és azt fogod észrevenni, hogy egy feladatot már ki is pipálhatsz a listán.

8. Kapcsolatot építenek

A fontos baráti kapcsolatok ápolása elengedhetetlen része a boldog és teljes életnek. Legyen szó kiterjedt baráti társaságról, vagy csak néhány közeli emberről tartsd velük a kapcsolatot, hogy olyan emberekkel legyél együtt, akik fel tudnak vidítani.

9. Ne hibáztasd a múltat.
Ahelyett, hogy túl hosszan elidőzöl azon, mi ment tönkre a múltban, koncentrálj a jövőre. Persze fontos, a múlt megértése, de a jövőre van hatásod, a múltra már nem. Koncentrálj az erősségeidre, és arra amit már sikerült megtenned. Hamarosan megtalálod a békét is, amit keresel.

10. Addig tettetik míg valóságos lesz
Hogyan lehet legkönnyebben önbizalomhoz jutni? Játszd el, hogy van, és egy idő után lesz is. Vedd lazán és képzeld el, hogy ez csak egy színdarab, ahol kipróbálhatod magad!

11. Élnek a lehetőséggel
Ahelyett, hogy a sültgalabmra vársz, vedd a kezedbe az irányítást! Amint beleveted magad, sok minden kihívással találkozol majd, de ha egyszer vállalod a kockázatát például egy új munkának, vagy egy randinak, jutalmad nem marad el!

12. Alszanak ha kell
Egy két extra óra alvás csodákat tud művelni. Az igazán sikeres emberek sem tudnának jól dönteni, ha nem alszanak eleget. Érd utol magad az alvással!

13. Mozognak!
Lehet, hogy nem maratonfutók, de a fizikai mozgás fontos része a boldogabb életnek. Az edzés endorfint szabadít fel és segít távol tartani a tunyulást.

14. Becsületesek
A boldog emberek legjobb politikája a becsületesség. Az egészségnek is jót tesz, hiszen a hazugságok stresszt és szorongást hoznak magukkal, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy ne autentikusan éljünk.

15. Nem hasonlítják magukat másokhoz
Mindenkinek megvan a maga életútja, amikor másokkal hasonlítod össze magad, akkor eltérsz a sajátodtól. Az irigységet néha nehéz uralni de ha megtanulod hogyan kell elengedni a másokhoz való viszonyítást, akkor sokkal könnyebben tudsz a saját utadra fókuszálni!
Videó Ajánlóloading...
MEGOSZTÁS:
Címke: