Vitaminhiány 5 tünete, ami szó szerint az arcodra van írva

A vitaminhiány problémája egy hosszú tél után még aktuálisabb, mint az év többi hónapjában. Vitaminok nélkül a gyengének, levertnek érezheted magad, sőt a baktériumoknak és vírusoknak is könnyű célpontjává válhatsz.


loading...

Egészen lenyűgöző, hogy akár már a tükörbe nézve is meg tudod állapítani, hogy melyik vitamin hiányától szenved a szervezeted.
Íme a tünetek.

1. Állandóan fakó arcből
Nagyon kevés embernek van élettel teli arcbőre a tél végére. Azonban ha átlagnál sápadtabb vagy a teljes arcod felületén az B12 vitamin hiányára utalhat. Enélkül fáradtnak és motiválatlannak érezheted magad. Hogy újra feltöltsd a raktáraid, egyél több húst és halat.


2. Száraz haj
Száraz, töredezett és sűrűn korpásodó haj a biotin, vagy más néven B7 vitamin hiányának tünete lehet. A vitaminhiány kialakulhat sűrű antibiotikum kezelés során is. Szintjének növeléséhez megfelelő mennyiségű húsra, halra, friss zöldségekre, gyümölcsökre és gombára van szükséged. A fogyókúrázást pedig felejtsd el egy időre.


3. Puffadt szemek
Ha duzzanatot észlelsz a szemed körül és a végtagjaidban, elképzelhető, hogy a tested jódhiányban szenved. A legkönnyebben jódozott sóval juthatsz hozzá, de sok van belőle tenger gyümölcseiben, tejtermékekben sőt a kenyérben is.


4. Színtelen ajkak
A fakó ajkak vashiányt jelezhetnek. Alacsony vérnyomás és hideg végtagok szintén vashiány jele lehet. Hogy helyrehozd a szintjét, egyél több vöröshúst, és került a magas kalciumtartalmú ételeket egy időre.


5. Vérző íny
A vérző fogíny a C vitamin hiányát szokta jelezni, ami gyenge immunrendszerhez, izomfájdalomhoz és fogproblémákhoz vezethet. Fogyassz több gyümölcsöt és zöldséget (főleg paprikát).

Fontos tudni, hogy ezek a jelek indirektek. Ha valamelyiket észleled magadon, érdemes konzultálnod orvossal, hogy biztos diagnózist állíthasson fel!

 
Videó Ajánlóloading...
MEGOSZTÁS:
Címke: